Ritverslagen

Verslag openingsrit B-ploeg van zondag 6 maart 2022

Aantal deelnemers : 16

Aantal kilometers: 67

Hoogtemeters : onbekend

Platte banden: 1

Na een immense stilte van enkele maanden stonden we met 16 trappers weer klaar voor de openingsklassieker van den Olli ! Ik noem ze even op , Olli, Rudy 1&2&3, Chris, Tom, Cindy , Danny, Ann, Patrick, Nico, Wim, Paul, Sigi , Tino en Vince. Fris aan de vis , het had namelijk ’s nachts goe gevroren en om 0900u bij het vertrek was het nog maar 2 graden op mijne mio! Amper vertrokken en we hadden al direct tegenwind in de Beverlaak waardoor onze ritverantwoordelijke aanmaande om het rustig aan te doen ! We probeerden vooraan om regelmatig van kop te wisselen vanwege de strakke noordoostenwind maar bij de vraag of er kon overgenomen worden kwam het typische TBO-trappers antwoord Ik heb bijna ni gereden da ga ni lukken ! Allé na een tijdje kwamen ze één voor één de kop doen en van slechte benen geen spoor . Het werd een vlakke rit met keerpunt in Wiekevorst om dan via Hulshout terug te rijden naar Werchter. Even nog een klein oponthoud door ne platte band in Pijpelheide maar dit probleem werd snel verholpen . Na 67km sportieve kilometers doken we met z’n allen in de welverdiende warme en koude dranken van ons club café.

Allez genoeg gezwanst op naar de volgende TBO-rit !

Uw verslaggever van dienst

Den uitgeruste

Verslag B- rit van zondag 23 mei 2021

Aantal deelnemers: 17

Aantal kilometers : 90Km

Hoogtemeters: onbekend

Platte banden : 1

10 graden, droog en veel tegenwind maar ni getreurd want we rijden vandaag één van de mooiste ritten naar Geel. Het was onze ploegkapitein Erik die een prachtige vier sterren rit in elkaar had gefikst! Ik probeer mij te herinneren waar we overal geweest zijn, Hulshout, Heultje, Zoerle -Parwijs, Oosterwijck, Olen en daarna de driehoek Tenaard , Oude Aard en Stelen . De laatste drie zijn deelgemeenten van Geel en niet voor niks de groene long van Geel genoemd! We klokken af met een gemiddelde van 30 per uur aan ons keerpunt in Stelen, dit door een strakke rugwind! Uiteindelijk kwamen we aan de orde van de dag ,4 beaufort zuidwesten wind op de kop, gene kattenpis! Het was stoempen geblazen vooraan opdat iedereen die er goesting in had de kop nam! Eén iemand stak er toch wel met kop en schouder bovenuit vandaag ,namelijk Den Dolf ( Rudy Bosmans) die wist volgens mij ni dat er vandaag veel tegenwind was ! Het was met momenten pompen of verzuipen, en voor de meesten van ons volgen en vastbijten in het wiel van zijn voorganger. Op éne platte na van Tom liepen we nergens vertraging op ,dus uiteindelijk toch wel een geslaagde mooie rit waarvoor dank aan Erik die dit mooie parcours knap in mekaar knutselde !

Een deugddoende pint als beloning daar doen we het toch voor !

Uw verslaggever van dienst

Den uitgeruste

Verslag B-rit    Donderdag 13 mei 2021

 Aantal Deelnemers :      20

 Aantal kilometers:            85

 Hoogtemeters :   270

 Platte banden :     0

0830 u, plezant om te zien dat er zoveel trappers present waren voor de drie provinciënKlassieker en dan toevallig nog wel eentje van mezelf! Matige zuidwestenwind en de buienradar gaf droog tot de middag , meer moet ne mens toch ni hebben voor aangenaam fietsplezier. Onder leiding van onze voorzitter en mezelf vertrokken we aan een aangenaam tempo opdat alle 20 leden zo ontspannen mogelijk konden opbouwen naar een iets hoger tempo. Het eerste gedeelte van de rit was blijkbaar door iedereen gekend ((Balenberg, Begijnendijkse halte en Ramsel dorp).

Zonder wegenwerken en langs kleine en grotere wegen reden we in gestrekte draf langs de Blauberg naar  Vaerendonck tot Eindhout . Af en toe werden de kopmannen aangemaand om het tempo iets te laten zakken, kwestie dat iedereen zijn eten wat vlotter naar binnen kreeg! Het keerpunt van de rit lag in Tessenderlo, om van daaruit in een hoog tempo richting Engsbergen te fietsen! Onderweg sleutelde ik nog wat aan het terug traject omdat we geen al te grote hoogteverschillen moesten overwinnen. We hadden trouwens al aardig wat calorieën verbrand en een aantal van de groep hadden iets te weinig kilometers in de benen! Nog enkel Gelrode , Betekom brug en een lange rechte baan tot Werchter dorp resten ons. Uiteindelijk hadden we 85km op de teller staan en onthouden we vooral dat het een leuke trip was met een bende wielerfanaten!

Uw verslaggever van dienst Den Uitgeruste

Verslag B-ploeg zondag 06/09/2020

starters: 14

Afstand : 85km

hoogtemeters 525 hm ( 800hm volgens sommige hun benen )

platte banden : geen

Het was een droge ochtend, tamelijk fris 7° en er stond veel wind maar er werd ook zon voorspeld rond 1000u. Veertien starters waren present voor mijn vervangrit van Peter en Jan. Ik had ervoor gekozen om eerst lokaal wat vlakke kilometers te malen om daarna wat hoogtemeters te maken.

Siegi nam samen met mij het eerste gedeelte van de rit voor onze rekening, een strak tempo maar zeker haalbaar voor iedereen. Het tempo werd goed onderhouden door, Rudy ( ex voorzitter ) en Patrick. Al snel waren we aan de eerste helling van de dag : “ Het   Rot “ , een helling met een gemiddelde stijgingspercentage van 4% en max 11%.  De groep ging vrij vlot naar boven niet tegenstaande de meer dan degelijke snelheid die werd aangehouden. De wind was ondertussen ook een lastige metgezel geworden vandaar dat we het wat rustiger aan gingen doen. We moesten tenslotte nog 9 hellingen overwinnen vooraleer we terug aan een vlak parcours begonnen. Ik som de hellingen nog even op : de Chartreuze, Houwaartstraat, Plein, Puttestraat, Steenrotstraat, Waasbergweg en Grotendries allemaal in en rond Lubbeek.  Het werd stilaan tijd om de innerlijke mens terug wat aan te sterken met voor den ene een gelleke en den andere een banaan of peperkoek ! De grote vorm was bij de meesten zeker aanwezig ondanks de moeilijks graad van de rit. Afhankelijk van het kopduo schommelde de snelheid in de groep ( Rudy  Tremelo en Rudy Baal) maar al bij al viel het wel mee. Na een welverdiende afdaling stond nog een stevige kuitenbijter op het programma namelijk een ligt oplopende Aardebrugstraat en de Lastberg 1300m en 46Hm.  Iedereen geraakte boven , de ene al wat vlotter als den andere , maar er werd boven gewacht zoals afgesproken. Het laatste stuk van onze tocht rijd er nog een sterk beest op kop ( Den Dolf) , dieje heeft precies ni echt bergop gereden !(Zoetemelk) Af en toe moesten wel toch eens aan zijn truitje trekken om de snelheid wat te doen afnemen . Niet iedereen had de benen, maar toch wel genoeg karakter om te blijven volgen!

Voldaan draaide we Werchter centrum in! Daarna nog een goeie frisse pint gedronken op het terras want dat hadden we allemaal verdiend !

Een toffe sfeer en op naar de volgende week .

Uw verslaggever van dienst Den Uitgeruste

Verslag B-ploeg zondag 16/08/2020

Starters : 10

Afstand : 80km

hoogtemeters : 325hm

platte banden : geen

Het weer zat goed, gene regen en weinig wind, ideaal voor onze 10 man sterke groep. Koersdirecteur van dienst was Erik, die een aangepaste rit vanwege de aangekondigde hitte op het programma had gezet . Dat ze allemaal over goeie benen beschikten en zeer gemotiveerd waren was al zichtbaar vanaf het vertrek . Kris nam samen met Siegfried het eerste gedeelte van het kopwerk voor hun rekening. Een lus ( Baal- Zichem) die door iedereen goed gekend was en daardoor lagen we voor op ons schema. Nadien ging het wat meer op en neer richting Bekkevoort. Voor velen van ons op ongekend terrein maar prachtig om te fietsen. Iedereen vol aan de bak, rangen gesloten houden en stampen op de pedalen. Naarmate de kilometers vorderden zette zelfs Tom zich op kop van de groep. Onze vaste wegkapitein Wim, nam samen met de jongste (Brent )het laatste gedeelte van het kopwerk voor hun rekening . Ja, de sfeer zat er duidelijk in na de wederom mooie rit die Erik uit zijn hoed toverde. Na twee lege bidonnen en twee stukken peperkoek kwam de eindmeet in zicht! De afwezigen hadden duidelijk ongelijk !

Op naar de volgende zondagrit !

Uw verslaggever van dienst Den uitgeruste

Verslag B-rit zondag 02/08/2020

Vertrekkers: 11

Afstand : 86km

hoogtemeters : 520hm

Platte banden : geen

Om 0830u was het verzamelen geblazen op de parking nabij ons clublokaal Café de Wissel rekeninghoudend met de stilaan ingeburgerde corona regels ! Dus bij het vertrek aanwezig, Roland, Chris, Tino, Elke, Danny, Tom , Peter, Erik, Patrick, Rudy aangevuld met onze professionele wegkapitein Wim ,vertrokken we voor een gecombineerde rit richting Hageland -Haspengouwen. Het parcours uitgetekend door onze ritverantwoordelijke was de moeite waard, Roland gidste ons perfect langsheen kleine wegen , door velden en dorpen. De zon liet ons een beetje in de steek maar die hadden we zeker niet nodig vanwege het nodige klimwerk. Er werd gezwind doorgetrapt tegenwind of niet ,maar iedereen kon dit tempo goed aan,behalve Peter die kreeg een klopke ! Hij was nog maar pas terug aangesloten bij de B-ploeg en realiseerde zich dat het toch misschien iets te vroeg was om te starten bij deze goep. Tom en Erik daar en tegen hadden allebei weinig last van de terugkeer naar de B-ploeg , ze nestelden zich in het midden van de groep en reden zo vlot mee bergop!Na nogmaals te hebben gemerkt hoe mooi de streek rondom Meensel-kiezegem wel is , mogen en moeten we deze fietstochten richting droog Haspengouwen zeker koesteren. Even werden er onderweg de corona regels overtreden , Tom die zonder snelle suikers zat vroeg of iemand hem kon depanneren met een gelleke ! Het kostte Peter alsmaar meer moeite om in het wiel te blijven , maar onze wegkapitein Wim en zijn assistent Danny brachten hem telkens terug in de groep. We zaten aan bijna 80 kilometers en vanwege geen oponthoud onderweg besloot de groep er nog een lus aan toe te voegen ! Op basis van de vele reacties kan ik besluiten dat deze rit positief onthaald werd .Proficiat Roland ! Het was een mooie dag om te fietsen en ik wil zeker iedereen bedanken om zich aan het afgesproken tempo te houden !

We hebben ons goed geamuseerd en dat is toch wel waar we het voordoen !

Uw verslaggever den uitgerustte

Verslag C-rit zondag 26/07/2020

Aantal Deelnemers : 14

Afstand : +/- 70km

Hoogtemeters : +/- 600hm

Vandaag zoals aangekondigd in de biedon de bergrit van onze voorzitter! Met 14 starters die er allemaal goesting in hadden,vertrokken we richting Rotselaar Heikant voor de eerste beklimming van de dag . Zonder problemen werd deze opwarmer door iedereen goed verteerd en na een klein vlak stuk kondigde onze voorzitter al de volgende hellingen aan ” de Donkerstraat en het Hellegat “! Twee kuitenbijters waar het opvallend stil werd in de groep . Even kon iedereen op adem komen om daarna verder te rijden richting de Kriesberg , een licht oplopend stuk in Nieuwrode langs de fruitbomen . Op het einde draaide we met z’n allen de Solleweg in om een heerlijke afdaling te maken richting Rillaar. De teller van onze hoogtemeter stond ondertussen na 20 km al op 250hm. Van daaruit ging het verder richting de Oudenbosstraat , een oplopend stuk dat al bij al voor iedereen makkelijk te verteren viel ! We vervolgden onze weg richting Bekkevoort langs de Schoonderbuukse Hoensberg en Groenhoef , twee klimmetjes van 3de categorie ! Onze kopman vroeg of iedereen het nog plezant vond maar er kwam geen reactie ! Bij het keerpunt van de rit werd plots de zalige rugwind een strakke tegenwind “4 beaufort “. Onze ancien van de groep Roland had daar blijkbaar geen last van en riep iedereen op om goed in zijn wiel te blijven zitten. Om de rit nog wat pittiger te maken werd er nog een extra beklimming aan toegevoegd , het kerkske van Molenbeek- Wersbeek ne dooddoener als ge u tempo ni goed indeeld ! Hier lieten we iedereen aan zijn eigen tempo rijden en werd er boven gewacht . Tijdens deze beklimming werd Luc ( den Olli ) door een wesp gestoken net onder zijn linkeroog en konden we na een grondige oogcontrole door Cindy onze tocht verderzetten . Ik kijk op mijn tellerke 450hm en mijn biedon 3/4 leeg ! Nu nog Tielt-Winge, Houwaart, Sint-Pieters Rode , Kortrijk Dutsel allemaal dorpen met aanzienlijke hoogteverschillen . Het kopwerk lieten we over aan onze voorzitter die de groep perfect bij elkaar hield ! Het werd een zware , pittige rit maar we hebben er toch van genoten en we klokken af op om en bij de 600hm. Trots op onszelf kunnen we de rit afsluiten met een dubbel en dik verdiende pint !

Uw verslaggever den uitgerustte

Verslag C-rit    Zondag 19 juli 2020

 Aantal Deelnemers :      12

 Aantal kilometers:            75km

 Hoogtemeters :   400hm

 Platte banden :     0

Om klokslag 0800u was ik vertrokken voor mijn zondagse opwarming ,even een klein rondje malen via de Demer naar onze vaste startplaats aan De Wissel.Ik sloot mijn daarna aan bij de C-ploeg waar onze Brusseleir Charly de rit had .Met 12 man vertrokken we met een stralend zonnetje richting Holsbeek om daarna wat stevige hoogtemeters te maken . Marcel die al een paar  gevraagd had wanneer het nu eindelijk bergop ging hoorde ik plots ni meer ! Lichtelijk verzuurde benen snoerde hem de mond en plots vroeg hij of er ook nog bergaf gereden ging worden !Tom die blijkbaar met een nieuwe fiets reed had geen of nauwelijks last van de hoogtemeters , een nieuw carbonnen ros doet wonderen met ne mens zijn benen !We zaten aan 40km toen plots onze ritverantwoordelijke op zijn Brussels dialect zei“Kgo mijn skup afkosjen van vu” , daarop riep onze voorzitter de ancien en meester parcourskenner Hugo vooraan die de rit overnam voor nog een 35 tal kilometers.

Er werd nog aan een vast tempo doorgefietst maar de koprijders hebben deze taak uitstekend uitgevoerd. Uiteindelijk hebben we toch bijna75km en zijn we precies op tijd In Werchter terug. Ik geef toe , niets is zo leuk als fietsen in groep !

Uw verslaggever Den Uitgeruste

Ritverslag B-ploeg 08/03/2020

Er werd een regenachtige dag voorspeld maar we hadden geluk, droog weer bij vertrek, wie had dat kunnen denken als we de voorbije week zagen !  We moesten nog even wachten op onze nieuwkomer Didier maar dit duurde niet lang voor hij aansloot bij de groep. Met een totaal van 23 fietsers vertrokken we met rugwind richting Veerle-Laakdal.Eén iemand ontbrak in de groep , onze voorzitter spijtig genoeg afwezig wegens ziekte. Hopelijk brengt dit zijn voorjaar niet in de problemen ! Vooraan werd er regelmatig gewisseld opdat iedereen eens kon genieten van de meewind. Het eerste gedeelte van de rit was een klassiek rondje langs de bossen van Averbode via Langdorp. We reden aan een gezapig tempo maar iedereen had toch nog genoeg adem over om te babbelen met elkaar. Na het keerpunt in Vaerendonck was de pret over onder druk van een stevige tegenwind. Het was stoempen totdat ge niet meer weet van welke parochie ge zijt .( Citaat Briek Schotte zaliger) Een dertig kilometers tegen de wind rijden dat kruipt in uw kleren en het merendeel van de groep was content dat ze de kerktoren van Werchter zagen staan . Rit 2 zat erop en we konden onze suikerreserves weer aanvullen in De Wissel.

Verslaggever van dienst Den uitgeruste

Verslag openingsrit 1 maart 2020

Naar jaarlijkse traditie werd het seizoen begonnen met een ontbijt aangeboden door onze sponsor Café de Wissel . het was ondertussen 5 maand geleden dat we met zo’n talrijke groep aanwezig waren om het nieuwe fietsseizoen op gang te trappen ! Iedereen was mooi op tijd zodat we zodat we nog wat groepsfoto’s konden laten nemen door onze amateur fotografe Karin. Rond 10 u konden alle ploegen stilaan vertrekken voor een rit van ongeveer 50km . Gelukkig was het weer ons goedgezind en moesten we alleen de wind trotseren . Omstreeks 12 u waren alle ploegen terug in ons clublokaal waar we gezellig nog konden genieten van wat koffiekoeken met wat drank. Een droge dag met veel wind , een grote opkomst , geen pechvogels met lekke banden en veel fietsplezier , een fantastische seizoenstart !

Het bestuur