In 1984 werd in Werchter een nieuwe wielerclub, de TBO -trappers opgericht.Veertig jaar geleden vertrok de eerste rit met zeven deelnemers aan de TBO veiling kantine te Werchter , intussen telt de club 100 leden . verdeeld over verschillende ploegen maken ze iedere zondag een rit en staan er geregeld speciallekes op de agenda.
1984 was een jaar vol sportieve hoogtepunten. In Los Angeles werden de Olympische Spelen gehouden, in Parijs won Frankrijk het EK voetbal en in Werchter werd er dat jaar een nieuwe wielerclub geboren: de TBO-trappers. Het initiatief werd genomen door François Van Woensel , Eddy Janssens en Frans De Cat.Ze richtten een wielerclub op en stuurde een strooibriefje rond. Er werd een bestuur samengesteld met als voorzitter François Van Woensel , secretaris Frans Bosmans , ondervoorzitter Frans De Cat, materiaalmeesters Felix Storms en Eddy Janssens, feestleider en lokaalhouder Pieter Mathijs en kassier André Buedts. Deze laatste is nog steeds lid en de ancien van de club. Ze namen contact met de toenmalige TBO-veilingdirecteur Ulysse Verstreken . Als lokaal kozen ze voor de kantine van de TBO-veiling toen het sociaal hart van Werchter. De TBO-veiling was de enige sponsor en de clubnaam TBO-trappers werd dan ook naar de TBO-veiling genoemd.
Een clubreglement werd opgesteld met als stichtingsdatum 14 april 1984 en met als doel ‘ Door wielertoerisme aan gezonde sportieve vrijetijdsbesteding doen’. Al bleef het niet beperkt tot dat sportieve karakter. De club kreeg naast een sportief ook een bourgondisch karakter. Elk jaar was er een BBQ en in de beginjaren was er bij de ritopstelling een halve braadkip met appelmoes, de nodige drank niet te vergeten.
In 1984 vertrok de eerste rit met zeven deelnemers aan de TBO -kantine. Het was een bescheiden begin, maar de passie voor het fietsen was duidelijk aanwezig. In 1996 werden we een vzw waarvan de statuten verschenen in het staatsblad van 19 december 1996 onder de benaming TeBeO vzw . Een belangrijke stap in de professionalisering van de club.
In 2006, na de sluiting van de TBO-veiling werd Café de Wissel het nieuwe clublokaal. Alle goede bourgondische gewoonten werden mee overgebracht en verder uitgebreid . Zo startte de eerste rit met pistolets en koffie bij caféhouders Marleen en Pieter en de laatste rit werd er halt gehouden bij Drankenhandel Van Oosterwijck voor tevens pistolets maar dan met Keizer Karel als dorstlesser. Deze tradities versterken de band tussen de leden en maken elke activiteit bijzonder.
Intussen groeide het ledenaantal gestaag, in 2008 waren er al 60 leden . De jaren nadien werd de club steeds groter zodat we genoodzaakt waren om extra ploegen op te richten.
In 2024 moesten we opnieuw opzoek naar een nieuwe locatie vanwege het pensioen van onze lokaalhouders Marleen en Pieter van café de Wissel .
Heden ten dage kan je ons terugvinden in café de Glazenboterham bij Pieter Verstraeten (roepnaam “De Pik” )tevens onze nieuwe shirtsponsor.
Momenteel telt de club een 100-tal leden ingedeeld in zes ploegen A-B-C-E-S en D van de recreatieve dames fietsploeg.
Het huidig hoofdbestuur bestaat uit drie leden namelijk : onze voorzitter Coppesmette Danny , penningmeester Pardon Paul en secretaris Imbrechts Theo ,aangevuld met nog 7 bestuursleden die het clubgebeuren in goede banen leiden.
De club heeft een duidelijke visie en missie uitgebouwd waar we terecht fier op zijn.
Fietsen en plezier maken gaan bij ons hand in hand!